Cerca
Els antimicrobians
(2017-11)
Article que parla sobre la resistència microbiana, que fa referència a la capacitat que tenen els microorganismes de suportar tractaments antimicrobians. L’aparició i la propagació de microorganismes que són resistents es ...
Els hidrocarburs d’olis minerals
(2017-03)
Article que parla sobre els hidrocarburs d'olis minerals; què són, els seus usos i aplicacions i l'avaluació del risc dels MOH presents en els aliments.
L’aspartam: una re-avaluació contínua
(2019-11)
Article parla sobre l'aspartam, una substància amb un poder edulcorant dues-centes
vegades més gran que el de la sacarosa però amb un baix contingut calòric; informa sobre la seva composició química i els estudis d'avaluació ...
Arsènic, dades recents sobre exposició i risc
(2017-01)
Article que parla sobre l'arsènic i aporta dades recents sobre la seva exposició i risc per la salut de les persones.
Acrilamida
(2017-07)
Article que parla sobre l'acrilamida, una substància química
utilitzada per a diverses aplicacions
industrials, entre d’altres, l’elaboració de
materials plàstics en contacte amb els
aliments, i fa una avaluació ...
Biofilms: supervivència dels microorganismes, perill invisible als aliments
(2018-11)
Els microorganismes tenen la capacitat d’adherir-se a superfícies, i formar agregats cel·lulars que es mantenen units entre si gràcies al fet que es troben dins d’una matriu autoproduïda, constituïda per un conglomerat de ...
Alcaloides de la pirrolizidina: toxines naturals en plantes
(2020-01)
Article que parla de la presència de les toxines naturals alcaloides de la pirrolizidina en plantes i la seva afectació pel consum humà.
Possibles fonts de contaminació dels principals microorganismes de transmissió alimentària: factors de risc
(2021-08)
Conèixer quines són les possibles fonts d’infecció de les malalties de caràcter infecciós
transmeses pels aliments és bàsic per orientar i prioritzar les accions destinades a reduir aquest risc biològic. Això ha de ...
FTALATS en materials en contacte amb aliments
(2019-05)
Article que parla sobre els ftalats, compostos químics usats principalment com a plastificants; la tipologia i usos, les vies d'exposició i els riscos que comporten per a la salut.
La problemàtica del perclorat i el clorat
(2019-09)
Article que parla del clorat i del perclorat, sals de clor que poden estar presents als aliments com a contaminants; la problemàtica, la normativa i el control en els aliments així com les avaluacions del risc que comporta.